Balti Keti velotuur jääb tänavu ära

17.06.2016

Kuuendat aastat järjest toimuma pidanud Balti Keti velotuur sel aastal ei sõideta. Kolme riigi ühisprojekti vaevavad rahalised raskused ning erinev arusaam kokkulepetest ja tähtaegadest kinnipidamisest. Võistluse direktor AllarTõnissaar kinnitab soovi korralda velotuur taas 2017. aastal.HEN_8098

„2011. aastal esimest taasiseseisvumise järgset Balti tuuri korraldades ei osanud arvata, et koostöö kolme korraldajariigi vahel edeneb nii vaevaliselt. Lätlased on tuuri korraldamisega olnud pidevalt kahjumis, Leedus vahetub iga aasta korraldaja. Oleme Eestis püüdnud kogu tuuri korraldamist koordineerida, kuid kolmes riigis, ilma kohaliku abita võistlust ei korralda ja nii peamegi nentima, et sel aastal jääb kolmes riigis sõidetav velotuur korraldamata,“ sõnas Tõnissaar.

Balti riikide ühist velotuuri sõidetakse 1955. aastast saati. Nõukogude okupatsiooni ajal toimus velotuur keskmiselt üle aasta kuni 1987. aastani. Seeärel oli pikk paus kuni 2011. aastani. Eestlastel on siiski soov läbi rattaspordi Balti Keti meenutamist jätkata ning pigem vaadatakse tulevikus Soome ja Rootsi poole.

Tõnissaar sõnab: „Soome ja Rootsi korraldajad saaksime nõusse, kui suudaksime omalt poolt pakkuda usaldust ja kindlust, et saame koos velotuuri korraldamisega hakkama. Kui lääne- ja põhjanaabritega tuurile elu taas sisse puhume, võib kaaluda Läti ja Leedu poole vaatamist. Meie eesmärk on olnud algusest peale korraldada velotuur viies riigis.“

Balti Keti velotuuri korraldajad tänavad kõiki, kes tuuri viiel aastal korraldada aitasid ning loodavad rattaentusiastide abile uuesti juba tuleval aastal.

18.08 Tallinn – Pärnu

19.08 Pärnu – Valga

20.08 Valga – Smiltene – Valga